Wat is een goed ontbijt voor sporten?

We weten allemaal dat een goed ontbijt essentieel is voor een goede start van de dag. Heb je een workout gepland in de ochtend? Dan wil je genoeg energie hebben, toch? Een goede voorbereiding, is immers het halve werk.

Neem jij een goed ontbijt voor het sporten?

Gezonde ontbijtjes bevatten een gebalanceerde mix van langzaam verteerbare koolhydraten, mineralen en eiwitten. Denk aan havermout, (plantaardige) yoghurt met granola, boekweit pannenkoekjes met fruit enzovoorts.

Havermout zit vol met deze voedingsstoffen. Een kom havermout van 150 gram bevat meer dan 20 gram eiwitten en meer dan 100 gram suikervrije koolhydraten. Dat is nog eens een goed ontbijt voor het sporten!

Zo kun je je goed ontbijt voor het sporten voorbereiden!

Nu vraag je jezelf misschien af: ‘Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?’ In de ochtend heb je het vaak al druk genoeg. Een aangename en aandachtige start van je dag is wel zo prettig. Een beetje extra tijd voor jezelf kan daarbij geen kwaad.

Misschien wil je graag ook wat extra energie. In de ochtend beginnen met een workout helpt daar bij. En een goed ontbijt voor sporten is dan een prima idee. Neem van tevoren voldoende tijd voor een gezonde en lekkere maaltijd. Zo kan je lichaam de belangrijkste voedingsstoffen genoeg verteren, zodat je brandstof hebt om op te sporten.

We geven je graag wat praktische tips mee:

Neem één dag per week waarop je je goed ontbijt voor sporten gaat voorbereiden voor de rest van de week. Denk hierbij aan: zelfgemaakte granola, overnight oats of chiapudding met (plantaardige) melk. In alle hectiek van de ochtend wil je niet gestrests raken door te bedenken wat je voor het sporten wilt eten. Één dag in het weekend is ideaal om te mealpreppen. Bedenk wat je graag wilt eten en haal dan al je boodschappen in één keer in huis.

Wil je niet een hele avond of een dag per week uittrekken voor je mealprep, maar wel echt een goed ontbijt voor het sporten eten? Maak dan de avond van tevoren je ontbijt alvast klaar voor de volgende ochtend.

Naast dat je gebruik kunt maken van mealpreppen, loont het zich ook om een basisvoorraad met je favoriete producten aan te leggen in je keukenkastje, koelkast en diepvries. Je kunt denken aan (houdbare) producten zoals havermout, boekweitmeel, chiazaad, (plantaardige) melk, noten en zaden, gedroogd fruit en fruit gesneden in blokjes voor in de diepvries. Maak een lijstje met verschillende maaltijden en desnoods een beschrijving erbij, welke ingrediënten je nodig hebt.

Sommige mensen willen liever op de dag zelf bepalen wat ze willen eten. Als je wat basisingrediënten op voorraad hebt, hoeft dat niet ingewikkeld te zijn.

Het beste ontbijt voor het sporten: Het gaat om de inhoud.

Om het jou makkelijker te maken, hebben wij al wat voor je gedaan. Onze granola bevat veel bruikbare voedingstoffen en mineralen die jij goed kunt gebruiken voor een kickstart van je dag. Dus, ook een goed ontbijt voor sporten als je het ons vraagt! Niet geheel onbelangrijk: de granola van Havery smaakt heerlijk en is verkrijgbaar in 4 verschillende variaties, omdat je niet altijd hetzelfde wilt eten.

Waarom vinden wij dit het beste ontbijt voor het sporten? Onze granola is gemaakt met pure ingrediënten, is zo weinig mogelijk bewerkt en gezoet met agavesiroop. Agavesiroop heeft een gunstiger effect op de bloedsuikerspiegel dan bijvoorbeeld honing. Havery verzorgt een goed ontbijt voor het sporten voor iedereen!