Gezonde granola maken doe je zo!

Je raadt het al: wij zijn een ‘BIG’ fan van granola! Hoe zit dat met jou? Granola is op elk gebied ‘awesome’, mits je het goed klaarmaakt. Je kunt het zo lekker en gezond maken als je zelf wilt. Wil jij #healthy zijn? Dan kan zelf granola maken gezond voor jou zijn. We zijn niet beroerd om wat tips met je te delen.

Zelf granola maken gezond en heus niet moeilijk.

Granola zelf maken is gezond ten opzichte van de granola die je in supermarkten koopt. Je hoeft geen keukenprins(es) te zijn. Wel heb je het een en ander aan tools nodig om zelf gezonde granola te maken, zoals: een bakplaat, bakpapier, mengkom, steelpannetje, grote lepel of spatel, een oven en een fornuis.

Granola maken kan met havermout en kokosolie, ahornsiroop, een mix van je favoriete noten (cashewnoten, pecannoten etc.) en wat gedroogd fruit naar keuze.

  • 350 gram Havermout
  • 3 eetlepels Kokosolie
  • 2 eetlepels Ahornsiroop
  • 100 gram Noten
  • 100 gram Rozijnen/fruit

Let’s bake! Granola maken met havermout is zo gepiept.

 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Hussel de havermout en noten door elkaar in een grote kom. Laat de kokosolie smelten in een steelpannetje op laag vuur en voeg daar de ahornsiroop aan toe. Roer het tot een geheel. Giet het daarna gelijkmatig over de mix van havermout en noten in de kom. Meng het vervolgens goed door elkaar. Verdeel het mengsel over een bakplaat (met bakpapier) en druk het zachtjes aan. Bak eventueel in twee rondes als het mengsel niet in één keer op de bakplaat past.

Schuif de bakplaat in de oven en schep elke 5 minuten om. Bak gedurende 15 minuten in totaal en laat het daarna afkoelen. Als de granola goed is afgekoeld, voeg je er de rozijnen of het gedroogde fruit aan toe. Je kiest zelf hoe je jouw granola op smaak brengt. Bewaar het in een schone luchtdichte pot om het krokant te houden. Alleen zo is granola zelf maken gezond voor je! Stelling: Zelf granola maken gezond, maar tijdrovend. Valt heus wel mee. Je bent hier misschien 30 minuten mee bezig!

Geen tijd of zin om zelf gezonde granola te maken?

Wil je zelf gezonde granola maken, maar heb je geen tijd? Geen probleem, dan bakken wij het voor jou! Je kunt bij ons kiezen uit heerlijke en oprechte variaties aan granola. Neem maar eens een kijkje in onze webshop.

Wij vinden het niet alleen belangrijk dat onze producten lekker smaken, ze moeten ook voedzaam zijn. Je lijf verdient het om de beste voedingsstoffen binnen te krijgen, zodat je er optimaal van profiteert en je volop energie je leven leeft. Kies dus snel jouw favoriete smaak en varieer regelmatig.