Gezond ontbijt

Over wat nou precies gezond eten is, daar zijn niet alle voedingsdeskundigen het altijd met elkaar eens. Ook niet over of ontbijt nou wél of niet noodzakelijk is. Maar, ben jij een ontbijt liefhebber? Dan staat één tip voorop: ontbijt gezond. Het is heus niet zo moeilijk als je denkt. Wij vertellen jou er graag meer over!

Wat is een gezond ontbijt?

Een gezond ontbijt zorgt voor een kickstart van je dag. Je krijgt er energie van om jouw lijf weer door te laten werken. Dat willen we allemaal, toch? Maar, wat is een gezond ontbijt? Gezonde ontbijtjes bevatten ongeveer 300 tot 400 calorieën en zitten vol met goede voedingsstoffen en vezels. Bijvoorbeeld: een lekker sneetje ambachtelijk volkorenbrood met 100% pindakaas of avocado en tomaat. Je kunt het zo bont maken als je zelf wilt!

Gezonde ontbijtjes maak je zo

Wat is een gezond ontbijt nou zonder er een feestje van te maken. Je kunt het zo leuk en lekker maken als je zelf wilt. Yoghurt met een granola en wat vers fruit is puur genieten én verantwoord. Heb je liever een volkorenboterham met kaas (30+)? Geen paniek, ook dat is prima!

Wij zijn echte haver liefhebbers. Een gezond ontbijt is bijvoorbeeld een schaaltje havermout met appel en kaneel of banaan en pindakaas. Het werkt eigenlijk heel erg simpel: je doet 50 gram havermout in een schaaltje met 150 ml water. Zet het even in de magnetron (2 minuten, 900 watt). Schil en snij een appel of banaan.

Liefste appel bij je ontbijt? Maak je havermout papje af met stukjes appel, een handje nootjes en kaneel. Banaan beter voor jou? Roer een eetlepel 100% pindakaas door je havermout, beleg het met plakjes banaan en strooi er een klein beetje lijnzaad overheen. Een ontbijt om lekker van te smullen!

Ontbijt gezond: let op met suiker!

Veel mensen ontbijten ongezond, terwijl ze denken gezond bezig te zijn. Suiker speelt hierin een boze rol. Twee witte boterhammen met frambozenjam, klinkt als: het is brood en fruit, dus zal wel gezond zijn. Ondertussen heb je al 50 gram suiker binnen gekregen, wat de aanbevolen dagelijks hoeveelheid al is. Al het suiker wat je meer eet, sla je waarschijnlijk op als vet. Dat wil niemand!

Ongezond ontbijt kan er voor zorgen dat je minder snel verzadigd raakt, waardoor je sneller grijpt naar (ongezonde) snacks. Eet je er te veel suiker bij, dan loop je het risico dat je sneller vet opslaat, diabetes krijgt of andere welvaartsziekten ontwikkelt.

Een gezond ontbijt geeft je energie, brengt of houdt je op je streefgewicht, voedt je lichaam met essentiële voedingsstoffen en houdt je lijf jong en gezond.

Geniet van een healthy ontbijt

Ontbijt gezond, zodat je jezelf fitter voelt en meer van het leven geniet! Volg ons op Facebook en Instagram (@haveryoats), want daar delen we regelmatig tips voor gezonde ontbijtjes. Wil je nergens naar om hoeven te kijken, dan kun je ook eens onze granola’s verkennen in de webshop. Ze zijn allemaal vezelrijk, biologisch en vegan-proof met maximaal 10% enkel en alleen natuurlijke suikers. Geeft jou dat een goed gevoel? Ons sowieso!