Goed ontbijt

Vroeger was het maar ongewoon: een goed ontbijt zonder brood. Wie is er niet mee opgegroeid? Een boterham met hagelslag in de ochtend en een bammetje met kaas tijdens de lunch op school. Nederlanders houden van brood! Misschien wil je eens een keer wat anders, maar nog steeds wel een goed ontbijt! Laat ons jou inspireren met de mogelijkheden voor een goed ontbijt zonder brood.

Maar eerst: Waarom?

Op zich is er niets mis met brood (hierbij hebben we het niet over de witte variant), maar het ‘probleem’ met brood is dat het erg veel koolhydraten bevat. Mensen die veel brood eten, krijgen hier dus (te) veel van binnen. Ook mensen met coeliakie of glutensensitiviteit (door een arts vastgesteld) vermijden brood, omdat ze niet tegen de gluten kunnen die onder andere in tarwe zitten.

In een dagelijks voedingspatroon is het belangrijk, dat we zoveel mogelijk variëren met ons voedsel. Op deze manier krijgen we van alles voldoende binnen, zoals vitaminen en mineralen. Het is lastig om dat zomaar te veranderen, als je al je hele leven brood eet tijdens je ontbijt. Gelukkig hoef je niet alles in één keer om te gooien en kun je ook met kleine stapjes beginnen.

Mogelijkheden voor een goed ontbijt zonder brood

Heb je al eens gedacht aan havermout pannenkoekjes met banaan, een smoothie met vers fruit, lijnzaad, havermout en (plantaardige) melk of een bananenbrood van boekweitmeel, kokosmeel en dadels? Jij denkt nu: ‘Hoe krijg ik het voor elkaar om zulke ontbijtjes in elkaar te flansen?’ Tja, een goed ontbijt is goed voor je lijf, maar vergt ook wat van je cooking skills. No worries, begin met kleine stapjes. Zo kun je het eerst een keer in het weekend proberen.
Bananenbrood kun je trouwens prima invriezen en er op een later moment lekker van smullen. En als je eenmaal weet hoe je een smoothie kunt maken, zal ook dat steeds sneller en makkelijker worden. Na een tijd merk je dat het steeds makkelijker wordt en je er ook veel meer van gaat genieten!

Altijd een geweldig ontbijt op tafel

Je hoeft niet allés zelf te doen. Hoewel het natuurlijk fantastisch is om je eigen bananenbrood te maken, is het ook fijn om te weten dat er nog meer opties zijn voor een goed ontbijt zonder brood.

Onze granola tikt alle boxen voor een goed ontbijt. Je kunt kiezen voor een snelle mix met (plantaardige) yoghurt en fruit of als je meer tijd hebt, maak je er een heerlijke smoothiebowl mee. Je kunt eindeloos variëren met onze granola!