Een gezond ontbijt voor afvallen

De meningen over ontbijten en afvallen zijn verdeeld. Iedereen is uniek en heeft andere behoeftes. Leren luisteren naar je lichaam en uitvinden wat het nodig heeft, is daarom erg belangrijk. In dit artikel willen wij in ieder geval de voordelen van een goed ontbijt en afvallen toelichten. Lees je mee?

Ontbijten is verstandig

Wij geloven dat een goed ontbijt, dat je snel na het opstaan neemt, helpt om je stofwisseling en spijsvertering op gang te brengen. Je lichaam heeft na een nacht slaap de tijd gehad om op te laden en ondertussen heeft het hard gewerkt om onder andere je spieren en organen in balans te brengen.

Hoe beter je stofwisseling functioneert, hoe makkelijker het is om je streefgewicht te bereiken of te beïnvloeden. Om je spijsvertering en je darmen een kickstart te geven kun je een glas met lauwwarm water drinken, op een nuchtere maag. Voeg er nog wat vers citroensap aan toe als je wilt, want met deze combinatie zorg je ervoor dat je darmen op gang komen. Een goede spijsvertering draagt bij aan een vitaal leven.

Geen maaltijden overslaan

Als je kiest voor een goed ontbijt, begin je de dag met genoeg energie. Veel voedingsdeskundigen zien het ontbijt als de belangrijkste maaltijd van de dag. Een goed ontbijt bevat voldoende vezels, heeft de juiste mix van voedingsstoffen en is laag in suikers. Door in de ochtend te eten, heb je tijdens je lunch minder trek en voorkom je tussentijds snaaien. Je bloedsuikerspiegel stabiliseren is essentieel bij het afvallen. Dus een goed ontbijt en afvallen gaan goed samen!

Mindfulness en eten

Niet alleen maar het feit dat je een goed ontbijt neemt, maar ook de manier waarop je eet is van grote invloed op je spijsvertering. Een goede spijsvertering is belangrijk, omdat het bijdraagt aan een betere gezondheid. Je darmen kunnen op deze manier de juiste voedingsstoffen opnemen, waardoor je onder andere meer energie hebt.

In het artikel ‘een gezond makkelijk ontbijt’ bespreken we de voordelen van een rustig moment kiezen voor jezelf in de ochtend, waarbij je geniet van wat je eet.

Kauw je eten goed voordat je slikt en eet het liefst zonder al te veel afleidingen (leg die telefoon maar even neer). Probeer te beginnen met minimaal 20 keer kauwen en bouw het langzaam op naar meer. Door goed te kauwen ben je bewuster van wat je eet en komen er enzymen vrij voor het activeren van je spijsvertering. Ook krijgen je hersenen eerder het signaal dat je verzadigd bent, waardoor je voorkomt dat je te veel eet. Niet alleen een goed ontbijt en afvallen kan een doel zijn, maar ook goed kauwen en genieten van wat je eet.

Goed ontbijt en afvallen doe je met ons!

Heb jij jezelf voorgenomen om te gaan voor een healthy lifestyle en heb je van een goed ontbijt voor afvallen je prioriteit gemaakt? Misschien kies je dan wel voor onze granola? De vezelrijke, biologische en suikerzuinige granola’s van Havery geven je een oprechte energie boost die passen bij een healthy leefstijl. Ze zitten vol voedingsstoffen, vezels en bevatten gemiddeld veel minder suiker dan de meeste supermarkt granola’s.